lørdag den 26. april 2014

Friske sommertrøjer til nisser, som gerne vil ligne kyllinger, selv om det ikke er påske mere. Garnet er en foræring fra nissernes flinke nabo på Østerbro. (For lidt øvede.)


Design; Hæklehexen, Lotte Haubart april 2014


Her kan man se at jeg har slået op med kontrastfarve. 
I halsen er der hæklet en kant med kontrastfarve


Her kan man se hulmønster, den retstrikkede kant 
ved knaplukningen og snoningen på ærmet.

1 kommentar:

 1. Opskrift til en lille str. 3 år: 60 cm i omkreds og 30 cm. høj. Ærmer; 27 cm.

  Materialer: Bumbo-uld ( 70 % akryl, 30% uld) Strikkepinde nr. 3 og hæklenål nr. 2½ Evt. en lille garnrest i kontrastfarve eller matchfarve til kanter

  Krop:
  Slå 116 m. op og strik 10 omg rib; 2ret 2vr.
  I hver side strikkes hele vejen op en retkant (riller) på de første og sidste 5 m. Her laves også knaphuller. (overlap ved lukning)
  For at retkanten ikke skal krympe sm. strikkes 2 ekstra p. på kanten i starten og mellem hvert knaphul. Så denne ekstra rille skal tælles med.

  Knaphuller:
  Efter 10 omg. rib strikkes knaphul i starten af arb.: 2m. 2m. lukkes af og 1 m.
  På arbejdets vrangside slås der 2 m. op igen, hvor de andre to blev lukket af.
  Der laves i alt 5 knaphuller med 10 riller imellem.

  Ærmegab:
  Når der er strikket 16 cm lukkes af til ærmegab i begge sider: forside; 31. m. luk 4m. af – ryg: 46m. - luk 4m. af – forside; 33 m. På næste række strikkes 2m.sm. i begge sider af ærmegab, så forstykkerne vil blive på 30m. og bagstykket på 44m.

  Hals foran:
  3 riller efter det 4. knaphul; efter ca. 27 omg. Oppe, lukkes af til hals i begge sider foran: Luk 8m. af og strik 2sm. På alle omg. Til der er 15 m. og luk af.

  Hals bagved:
  Når arb. Måler ca. 39cm. Lukkes af i midten af bagstykket til hals; 17m. – luk 10 m. af – 17m. Strik 2sm. Ved hals 2 gange, så der er 15m. i hver side ved skulder og luk af.

  Ærme:
  Slå 34m. op og strik 10 omg. Rib. Herefter strikkes glat. Tag først 4m. ud og igen 2 m. ud i siderne på hver 4/5 omgang til der er 58m. Strik 21 cm. Og luk 10 af i hver side. Der strikkes nu 2sm. I begge sider på alle omg. Til der er 16m. tilbage.

  Hulmønster på krop:
  Efter 12 omg.: (7 ret, 2sm. Slå om pind) gent. Efter 7 omg. Gent. mønster forskudt.

  Snoning:
  På ærme i midten af ærmet: 2vr.- 4 sno -2vr. – 4 sno – 2vr. (2m.snos med 2m.) Sno til hevr side så symetri opstår.

  Kanter:
  Jeg har valgt at have kontrastfarver i kanterne. På ærmer og krop har jeg udelukkende brugt kontrastfarve til opslåning, så kanten er smal. I halsen er der hæklet rundt med fastm., først med grundfarve, derefter med kontrastfarve.

  Montering: Pres, sy sammen og sy knapper i.

  SvarSlet