fredag den 16. november 2012

Ostenissernes Pippi-anarkistiske hjemmesyede Abesalon.

 Design: Hæklehexen; Lotte Haubart  november 2012
2 kommentarer:

 1. Ja, den overskrift kræver nok en forklaring:
  Kært barn har mange navne!
  Kære BØRN, har endnu flere kæle/kalde navne.

  Jeg har jo de der to vidunderlige nuttede børnebørn, pigerne Yael og Alma. Mine foretrukne kaldenavne, når det er dem begge to,det gælder er h.h.v. "nisserne" (og her tænker jeg på spøjse og bedårende havenisser eller livlige kravlenisser) - og "smølferne!"
  På grund af begges store lidenskab for ost, bliver det så af og til slet og ret til "ostenisserne".

  Med "Pippi-anarkistiske" hentyder jeg til den lidt nonchelante fremstillings metode: Jeg har syet salonen med - hvad der nu lige var i nærheden, uden den helt store planlægning og akkuratesse med synlige sømme i alskens farver.

  De eneste detaljer, som der er kælet lidt teknisk for er:

  1: Vinduerne er med solide sprodser, så ikke de små hoveder kan komme gennem. Der er desuden forstærkninger rundt omkring.

  2: Der er 4 indvendige bindebånd, som kan bindes om bordben.

  3: Der er fliseline på de fire lommer, som er placeret udvendigt på salonen til venstre. De er også forede. Dette for at de kan holde til at blive brugt som lommer.

  4: jeg har naturligvis lige målt det lille Ikea bord først, som skulle blive til stativ for dette sammenfoldelige legehus.

  SvarSlet
 2. Jeg har valgt at kalde legeteltet for en Abesalon. Dels fordi jeg synes at ”grotte” er mig en kende for rustikt. Dels fordi, jeg havde flere aber end ugler og elefanter – at sy på.
  På det øverste fotografi kan man se, at teltet godt kan blive hængende over bordet, når det ikke anvendes til andre formål end blot at lægge fra på – selv om der ikke er nogen nisser i nærheden.
  Man kan også se min ”reol-kjole” til højre bag ved stolen. Jeg har syet ”reol-kjoler” til mine reoler for at undgå at nisserne hiver alt ud fra reolen, når de er på besøg.
  Men jeg er så glad for det enkle, lyse og rolige look, at jeg efterhånden helt glemmer at tage ”kjolerne” af igen, når her ingen pilfingre er.

  SvarSlet