tirsdag den 13. december 2011

Vokse trøjer med forandrings ærmer og nemt hulmønster i str. 1/2 - 1 år

Design: Hæklehexen

1 kommentar:

 1. Mens baby er lille, har hun mest armene ud til siderne og op over sit hoved. Derfor er ærmerne strikket lige ud til siderne.
  Når baby bliver en lille pige og begynder at sidde selv og have armene mere ned, kan ærmerne tages af igen og der kan strikkes skuldre på, så de skrår nedad og bliver lidt længere.

  Materialer: halvtyndt uldgarn/tykt strømpegarn eller blandingsgarn. Jeg Har brugt Malmö garn med 30% uld og 70% Poly akryl og nogle rester til kanter. Pinde nr. 4 og hæklenål nr.2½

  Forstykker og bagstykke strikkes i et stykke:
  Start for neden og slå 102 m. op. Strik 6 omg. rib og derefter glat. I siderne strikkes 5m i retstrikning som kant hele vejen op fra start.(riller!)

  Efter 10 omg. glat strikkes hulmønster: 1 hul med 7 m. imellem. derefter tre omg. glat og så 2 huller, et på hver side af det første hul, med en m. imellem.(strik 2 sm. slå om, 1 alm. slå om, strik 2 sm.)
  Der efter strikkes 7 omg. glat og hulmønster gentages forskudt.

  Knaphuller: efter 16 riller lukkes 2 m. af i kanten (2 m inde!) til knaphul. Der skal være 6 riller imellem de 4 knaphuller.

  Efter 20 riller lukkes af til ærmer: Strik 25m - luk 4 af - ryg: 44m - luk 4 af - 25m (forstykke)

  Forstykker: Luk af til hals efter 35 riller: 8m
  Strik 2 m sm ved halshul til der er 12 m
  Strik 3 omg og luk af.

  Ryg: Strik i alt 72 omg. og luk af i midten til hals: 16m
  Indt. ved halshul til der er 12 m. strik 3 omg. og luk af.

  Ærmer: Slå 36m op og strik 6 omg. rib
  Start udt. efter rib: ( 1. rk. 1 ud i hver side, 2. rk: 1 ud i hver side. 3. rk. ingen udtagning.) () gentages til der er 60 m. Luk af efter 46 omg.

  Sy sm. hækl kant i halsen og sy knapper i og pres.

  Tips: Hvis man ønsker en meget smal kant forneden, som der er strikket her, er det nok blot at slå m op i kantfarven. Der skal ikke strikkes i kant farven.

  SvarSlet